Proizvodi

ajvar

Po našoj porodičnoj recepturi iz sela Sikirica mi za vas od najboljih plodova paprike pravimo ajvar!

Ljuti ajvar

Blagi ajvar

Slatki ajvar

SUPERIOR PAPRIKA

Velika Plana nalazi se u Pomoravlju, samo nekoliko kilometara od reke Morave, gde se zahvaljujući ekspertizi i znanju profosora Iva Djinovića iz Superior Seeds proizvodi najbolje seme paprike, uključujući najčuvenije Slonovo Uvo i zahvaljujući plodnoj moravskoj zemlji najukusniji plodovi paprike.

DŽEM

Ništa lepše od džema za palačinke!

A može i za doručak: ‘leba, puter i džem od šipka.

Džem od jagoda

Džem od kajsija

Džem od šljiva

Mešana marmelada

Pekmez od šljiva bez dodatog šećera

Pravi domaći ajvar

Od berbe na njivi, preko pečenja na plotni šporeta Smederevca uz loženje suvih cepanica (jer dok se ne podloži šporet Smederevac s pomoravskim suvim drvima, nema prave arome ajvara) radne ruke okreću svaku papriku, pa se paprika tako pečena hladi, pa ljušti,celu noć cedi, a onda u velikoj šerpi ponovo na Smederevcu upržava.

SLATKO

Najlepši način da se voće sačuva za zimu! U šećernom sirupu, ali uz očuvanje celih plodova ili plodova u komadićima. Tradicionalno, slatko se prvo posluži gostu, za okrepljenje. Služi ga na tacni u specijalnim činijicama, najmladja osoba u kući. S vremenom, putujući svetom, isprobali smo i neke druge ideje za korišćenje slatkog. Na primer sa jogurtom, kao ideja za domaći voćni jogurt, ili sa francuskim kozjim sirevima. Ili italijanskim ovčijim sirevima. Ma, u svakoj kombinaciji je dobro!

Slatko od jagoda

Slatko od zelenih oraščića

Slatko od bele trešnje

Slatko od kajsija

Slatko od šljiva

Slatko od dunja

SIRUP

Savršeno sačuvano tečno voće u šećernom sirupu. Idealno kao hladno letnje osveženje, ali i kao zasladjivač za topli čaj.

Sirup od cvetova zove

Sirup od jagode

Sirup od višnje

Sirup od maline

Sirup od kupine

Create your website with WordPress.com
Započni
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close